Varenummer 1100090990

1990 Chateau Lafite Rothschild, 1. Cru Classé

På lager » Levering 1-3 hverdage
DKK 7.005,00

At diskutere hvilken af de 5 første cru´er der er den bedste er altid et spørgsmål om præference. Men ender dog ofte op med 2 vidt forskellige vin som hver især repræsentere sin skole. På den eneside er Chateau Latour der vinder på sin styrke og fylde og på den anden side Chateau lafite med sin elegance og charme.
Chateau Lafite blev grundlagt for over 300 år siden og levede et omtumlet liv med flere forskellige ejer indtil Rothschild familien købte det i 1868. Det er stadig denne familie som ejer slottet og i dag er det den aldrende Baron Eric de Rothschild som står bag roret. Dette har han gjort siden 1975 hvor han efter en af slottets svære perioder indførte såvel nytænkning samt kapital til investeringer i ejendommen.
I dag er der 100 hektarer vinmarker til slottet som ud over at lave vin også har et bødkerværksted tilknyttet, da kun det bedste er godt nok vinen.
Vinen viser i de bedste årgange en legendarisk evne til at udvikle sig på flaske og en smagning af Michel Brodbent afslører at 1799 årgange stadig smager fantastisk.