Varenummer 1033150900

2000 Chateau Leoville Poyferre, 2. Cru Classé

Ikke på lager.
DKK 1.750,00

Tidligere hørte Château Léoville-Poyferré til den enorme Léoville-ejendom, som i tiden efter den franske revolution blev splittet op i de tre mindre ejendomme Léoville las Cases, Léoville Barton og Léoville Poyferré.
Ejendommen tilhørte dengang Jeanne d'Abbadie, som lod den gå i arv til sine døtre, der efterfølgende solgte den videre til baronessen af Poyferré (deraf navnet). Ejendommen har siden skiftet ejere adskillige gange, og det var først da Cuvelier-familien købte den i 1920, at ejerskabet blev stabiliseret.

Léoville Poyferré fremstillede efterfølgende nogle af distriktets absolut bedste vine frem til 1960'erne, hvor manglende investering og dårlig ledelse af ejendommen skadede kvaliteten ganske betragteligt.
Dette fik familien til at sætte den dengang kun 30 år gamle Didier Cuvelier i spidsen for ejendommen, og han valgte straks at engagere den sagnomspundne ønolog, Emile Peynaud. Han satte et omfattende program i gang, der indbefattede store investeringer såvel i vineriet som i markerne.
I dag hører Léoville Poyferré igen til blandt de bedste i Bordeaux-vine, og de 80 ha vinmarker lever utvivlsomt op til klassificeringen som 2. Cru Classé.