Varenummer 1049270906

2006 Ch. la Mission Haut-Brion, Cru Classé

På lager » Levering 1-3 hverdage
DKK 5.000,00

Man er ikke helt klar over, hvordan Château la Mission Haut-Brion opstod, men det virker sandsynligt, at slottet engang var en del af Haut-Brion, inden det blev udskilt herfra. Dengang var ejeren Olive de Lestonnac-familien, som også ejede Haut-Brion, men siden de i 1664 testamenterede slottet til en missionærorden, skiftede det ejere ikke mindre end syv gange, før Voltner-familien købte det i 1919.
Voltner-familien var præget af talentfulde vinbønder. der alle stræbte efter det perfekte. Som eksempel bør nævnes, at familien i 1920 installerede glasbeklædte rustfrie ståltanke for bedre at kunne kontrollere temperaturen, - en ting, der dengang var ganske uhørt, men som siden (40/50 år senere) skulle vinde stort indpas, og som i dag er allemandseje.
I 1983 blev ejendommen, grundet familiestridigheder, solgt til Clarence Dillon-familien, som i dag ejer Château Haut-Brion.

Med dem blev den ellers meget fyldige og kraftige stil,
som tidligere kendetegnede vinen, dæmpet en smule, og lidt af den elegance, som kendetegner Haut-Brion, blev overført.
I dag er vinene fra Château la Mission Haut-Brion blandt Bordeauxs største vine, og Robert Parker er særdeles god ved slottets vine, når han giver sine toneangivende points.