Varenummer 1804170711

2011 Bianchi Noble Botrytis, 3/8 ltr.

Ikke på lager.
DKK 90,00

Bodegas Valentin Bianchi hører blandt de mest ansete producenter i det spændende vinland Argentina. Der er tale om et familieforetagende, der med tre generationers erfaringer fremstiller et førsteklasses udvalg af vine på et spændende udvalg af druesorter.

Familien har indrettet et supermoderne vineri
lige uden for Rafael i Mendoza, der må siges at være et fremragende område for produktion af førsteklasses druer. Dagene er solfyldte og lange og sikrer druerne optimal modenhed. Nætterne er kølige og således med til at opretholde det optimale syreniveau, som sikrer perfekt balancerede vine.

Filosofien er, at vinens styrke skal komme fra frugten, og at vin skal smage af vindruer og ikke af træ. Valentin Bianchis vine er utroligt populære, især i USA, og roses i høj grad af Robert Parker.

Druerne til Valentin Bianchis Late Harvest høstes af druer, som kommer fra parcelle, der ligger på ejendommen Dona Elsa. Her lader man druerne angribe af botrytis, der en en svampeart, som sidder uden på druernes skind for så at skyde sine sporer gennem skindet og snylte på det vand, som er inde i selve druen. Resultatet af dette er, at druerne skrumper ind, og både sukker og syre i druerne koncentreres, så man får en meget sødmefyldt vin med en vis syrebalance.