Varenummer 1806010911

2011 Noemia Malbec

Ikke på lager.
DKK 650,00

Da Hans Vinding Diers i starten af det nye årtusinde opdagede en gammel vinmark med Malbec-vinstokke tilbage fra 1930’erne, gik han sammen med sin far Peter Vinding Diers og den italienske vinproducent Grevinde Noemi Marone for at grundlægge det, der skulle blive Bodega Noemìa de Patagonia.
Vingården er i et nærmest perfekt mikroklima, som er stærkt influeret af to floder, der begge udspringer i Andesbjergene. Den 1,5 ha store vinmark, der er tilplantet med prephylloxera stokke, havde henstået i en årrække, og der var derfor nødvendigt at udskifte enkelte af vinstokkene. Endvidere opdelte man den i fire parceller – alle med hver deres eksponering og jordbund – for at kunne udøve den optimale vitikultur for hver parcel og samtidig for at kunne differenciere høsttidspunkterne.
Vinmarken dyrkes biodynamisk, og selve håndteringen af druerne under og efter høsten er så ekstrem, at det kun er vinmarkens beskedne størrelse, som gør projektet muligt. Blandt andet afstilkes hele høsten i hånden – et job, som en maskine kunne have gjort på 10 minutter, men her sættes 12 af gårdens ansatte til arbejdet, som strækker sig over en hel arbejdsdag.
Håndafstilkningen er valgt, dels fordi vinmarken er for lille til, at der kan investeres i en maskine, dels fordi metoden er langt mere skånsom for druerne, og man undgår, at de får rifter på skindet, så der kan trænge saft ud, og en for tidlig gæring kan starte.
Resultatet af dette arbejde er Bodega Noemia Malbec – husets prestigevin, som også rangerer som en af Argentinas absolut største vine.