Varenummer 1991810912

2012 Martue Syrah

På lager » Levering 1-3 hverdage
DKK 225,00

Selv om Gonzalez Abad familien etablerede sig som vinbønder i 1980'erne, skulle der gå 20 år, før familien blev så tilfreds med kvaliteten, at de ville aftappe vinen under eget navn.

Vingården består af 81 hektar vinmarker, der, som én ud af i alt tretten vingårde, bærer en af de højeste klassifikationer i den spanske vinlov, Vino de Pago. Denne prestigefyldte klassifikation gives til vinmarker der, dels er kendte for at lave vin af en helt exceptionel kvalitet, dels har et mikroklima, som adskiller sig betydeligt fra det omkringliggende miljø.
Endvidere skal vinmarken have haft produktion i minimum fem år for at kunne bevise et konsekvent højt kvalitetsniveau. Vino de Pago forudsætter desuden også, at Martúe skal bruge druer fra egne marker, som skal vinificeres og lagres på ejendommen.

Martúe dyrker Spaniens stolthed Tempranillo samt internationale druesorter som Cabernet Sauvignon, Syrah og Chardonnay. Disse druer har vist sig at give enestående resultater i området.

Syrah er blevet en populær drue i mange vinområder i Spanien. Spanierne må have fået en forkærlighed for druen, da den knap nok eksisterede i landet for 16 år siden. De ganske varme somre i Castille La Mancha med temperaturer helt op til 40 grader sikrer, at syrah-druerne modner optimalt. På samme tid fattes der vand i vækstsæsonen, således at druerne tørster. Det giver vine, der er tætte med et fantastisk fyldigt udtryk. Med hårdt arbejde i vinmarken og den nyeste teknologi i vinieriet, er det på samme tid muligt for Martúe at inkorporere den ønskede finesse og struktur til vinen. Druerne bliver håndplukket fra vinmarken Campo Martuela, hvor husets første vinstokke blev plantet helt tilbage i 1990. Yderligere bliver nogle af druerne plukket fra deres yngre vinstokke på ejendommen Casar de La Guardia. Men kun hvis de har den ønskede kvalitet.