Varenummer 1031870912

2012 Mormoreto, 3/4 ltr., Frescobaldi - Toscana, IGT

På lager » Levering 1-3 hverdage
DKK 495,00

Placeret forsvarsmæssigt godt på toppen af en klippe med udsigt over dalene og ved floden Arno, ligger slottet Nipozzano midt i en lille by af samme navn og omgivet af slottets vinmarker, der har æren for den store berømmelse idag.

I 1855 kom Marchese Vittorio degli Albizi hjem fra sit fødested i Bourgogne. Marchesen var i familie med de nuværende ejere og var ekspert i vindyrkning. Han introducerede druerne Cabernet Sauvignon, Malbec, Syrah og Pinot Noir til Nipozzano, og de dyrkes alle den dag idag.

Specielt Cabernet Sauvignon og til en vis grad Pinot Noir har nydt godt af mere end et hundrede års aklimatisering og kulturelle traditioner.

De danner, sammen med Sangiovese, grundstammen til de store toscanske vine, og udtrykker stadig personligheden i vinene fra ejendommen.

Mormoreto er navnet på en enkelt syd-østvendt vinmark, der med sine ca. 19 ha er beliggende 320 meter over havets overflade. Mormoreto er en "Predicato di Biturica", fremelsket på Cabernet Sauvignon druen. "Predicato" er en produktionsfilosofi, som på basis af den mest avancerede dyrkningsmæssige og økologiske viden omhyggeligt fastsætter grænserne for produktionsområdet, jordtypen, højden, klimaet og vinstokkenes eksponering, således at der kun tillades et produkt af højeste kvalitet.