Varenummer 1045730913

2013 Ranuccio Barbera

På lager » Levering 1-3 hverdage
DKK 80,00

Vil du lave gode Barbera-vine, skal du skal være både en dygtig og grundig ønolog (vinmager). Druen er særdeles produktiv, så det forudsætter, at du har brugt tid på at beskære hårdt samtidig med, at du har været omhyggelig med vinifikationen.
Normalt har Barbera-druen levet som den evige to’er efter storebror, Nebbiolo, der både har fået de bedste beliggende marker og al opmærksomheden. Men hos Castelli del Duca i Emilia Romagna får Barbera-druen både tid og opmærksomhed til at yde optimalt.

Castello del Duca er en del af den berømte Farnesefamilie, som regerede over Piacenza-området fra det 16. til det 18. århundrede. Besøger man området i dag, vil man stadig kunne finde tydelige spor af familiens herredømme på monumenter og i de slotte, som ligger rundhåndet spredt ud over det bakkede landskab.
Der har været produceret vin i provinsen Piacenza siden romertiden, og ser man godt efter i historiebøgerne, vil man kunne konstatere, at vinene blev serveret for både prinser, konger og sågar paver.
I dag lever området en mere tilbagetrukket tilværelse hos det madglade folkefærd i Emilia-Romagna.

Regionen er nærmest plastret til med seværdigheder, fantastiske råvarer, restauranter, larmende motorer og forrygende vine.
Det er også en rig region med en bil- og motorcykelproduktion (Ferrari, Maserati, Lamborghini og Ducati) samt kendte produkter som
Mortadella-pølser, Parmaskinke, Parmesanost og naturligvis vin.


Castello del Duca bliver konsulteret af en af Italiens mest berømte winemakere Carlo Corino, hører i dag under Medici Ermete, der er en sammenslutning af 1000 producenter. Tilsammen høstes der fra omkring 2500 hektar. Baggrunden for sammenslutningen er at løfte Emilia - Romagna ud af dets tilbagetrukne tilværelse ved at øge kvaliteten i området - en mission som ser ud til at lykkes.