Varenummer 1026600915

2015 Domaine Saint Jean de la Cavalerie Chardonnay, 3/4 ltr. Domaine Saint Jean de la Cavalerie

På lager » Levering 1-3 hverdage
DKK 85,00

Domaine Saint Jean de la Cavalerie startede ud med det ene mål; at lave kvalitetsvine fra det sydlige Frankrig, der afspejler Languedoc og Gascognes ypperste potentiale. Huset har en række dygtige winemakers og konsulenter i sit team, der alle har dyb indsigt i Sydfrankrigs unikke og varierende vinområder. Vinene er klassiske, men huset har fingeren på pulsen i forhold til de globale og moderne vin-trends. De er nytænkende og ikke bange for at gå imod strømmen.

Derfor har man også valgt at fokusere på internationale druesorter som Chardonnay og Cabernet Sauvignon i stedet for de lokale sorter, som der ellers er tradition for i Languedoc-Roussillon.
Disse giver, i det solrige og tørre klima, koncentrerede og konsistente vine. Det betyder dog, at vinene ikke kan opnå en højere klassifikation end ”Pays d´Oc”, da druerne ikke er tilladte i AOC-appellationen. Men hvorfor hægte sig i sådanne formaliteter? Druerne giver nemlig nogle enestående resultater i området, og vinene taler jo for sig selv.

Ejendommen Saint Jean de la Cavalerie blev bygget helt tilbage i det 14. århundrede og tilhørte oprindeligt tempelridderne. Her er 72 hektar tilplantet med vinstokke på Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Cinsault. Huset har opdelt vinmarkerne i forskellige parceller med fokus på, hvor druerne virkelig excellerer og udtrykker sig på bedste vis.
Chardonnay-druerne til denne vin dyrkes, hvor jordbunden består af kalksten og ler. Det holder dels på vandet i det tørre område samt giver en spændstig syre til vinen.