Varenummer 1059660915

2015 Langhe Pinot Noir

På lager » Levering 1-3 hverdage
DKK 240,00

G.D. Vajras vine kan bedst genkendes på den lidt kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde i landsbyen Vergne i Barolo.
G.D. Vajra blev grundlagt i 1972 og er opkaldt efter Giuseppe Domenico, den nuværende ejers, Aldo Vajras, far.
Aldo har siden sin overtagelse af den daglige ledelse på vingården gradvist øget arealet af vinmarker til i dag 40 ha, hvoraf de 10 er tilplantet med Nebbiolo og beliggende på vinmarker såsom Bricco delle Viole, Fossati, La Volta og Coste di Vergne.
På trods af sit elegante og kølige stil bør Vaira betragtes som en traditionalist for området, dog med visse modificationer da han bl.a. temperaturkontrollerer sin gæring og bruger en meget begrænset andel barriques (typisk 5-8%).

Pinot Noir har altid været Aldos helt store passion. Selv om Dolcettodruen fra en vinbondes synsfelt er meget lig Pinot Noir, hvad angår dyrkning og produktion, er det alligevel ikke helt det samme, og måske netop derfor måtte Aldo også selv forsøge sig med den "ægte" vare.
Druerne er plantet i 497 meters højde, hvilket nedsætter modningen og forøger syreniveauet på høsttidspunktet, så resultatet bliver en mere aromatisk og velafbalanceret vin.
Man skal ikke sammenligne Vajras Pinot Noir med det, man kender fra Bourgogne - dertil er vinen alt for piemontesisk. Den er absolut helt sin egen, ganske som Aldo er helt sin egen. En Pinot Noir fortolket i Nebbiolo land.