Varenummer 1030860915

2015 MAX V Cabernet Sauvignon, 3/4 ltr. Vina Errazuriz

På lager » Levering 1-3 hverdage
DKK 195,00

Med denne spændende MAX V, fejrer vi anden del af vores 25 års succesfulde samarbejde med Errazuriz. Vinen er blevet til efter et  besøg hos Errazuriz, hvor vores indkøbere, på en tur til det kølige Aconcagua Valley, blev fascineret af markernes unikke beliggenheder og druernes kvalitet. Straks opstod tanken om at lave en topcuvée fra den udvalgte ”Plot 5”. Normalt vil det være helt umuligt at bede om, men grundet de tætte bånd mellem de to familier bag H.J. Hansen Vin og Viña Errazuriz og vores fælles jubilæumsår, har vi undtagelsesvist få lov til at producere denne vin fra marken, som ellers udelukkende leverer druer til berømte Don Maximiano.
Her, 650 meter over havets overflade, gror vinstokkene på antikke terrasser skabt af Aconcagoa-floden. Ind over markerne blæser en kølig vind fra Stillehavet, der giver den mørke og saftige Cabernet-drue sine friske og mintede toner. En lille smule Petit Verdot og Cabernet Franc fra er tilført for at gøre vinen mere kompleks. Da alle druerne udelukkende kommer fra denne lille parcel, så er produktionen på beskedne 3.000 flasker.

Viña Errazuriz blev grundlagt i 1870 af Don Maximiano, da denne købte et stykke goldt jord i Aconcagua-dalen. Hårdt arbejde, store visioner, løbende investeringer og sund fornuft har resulteret i, hvad man uden at rødme kan betegne som en verdensklassemark.

I dag ejer Viña Errazuriz 350 ha vinmarker med en produktion på over 4 millioner flasker årligt, hvoraf 90% eksporteres. Viña Errazuriz' øverste chef er nu den dynamiske Eduardo Chadwick, som er femte generation efter grundlæggeren Don Maximiano.

Firmaets mål er ikke bare at producere Chiles bedste vin, men også helt enkelt at placere sig både blandt de hundrede bedste vine i verden og samtidig være blandt de hundrede bedste køb i verden. Med Cabernet Sauvignon Estate, kåret af Wine Spectator som fjerdebedste vinkøb i verden på druen Cabernet Sauvignon, og Viñedo Chadwick, som vandt en blindsmagning over flere 1. Cru vine fra Bordeaux, er målet tæt på at være nået.

Chiles meget favorable geografiske og klimatiske forhold giver nærmest producenterne optimale forhold for økologisk vindyrkning. Bl.a. gør naturens indretning i Chile, at man ikke har de samme behov for at gribe ind mod skadedyr o.lign. som eksempelvis i Europa.

Dette har man meget fokus på hos Errazuriz, og huset har derfor gennem den sidste årrække produceret "økologiske" druer. Det vil sige, at der hverken sprøjtes på markerne eller gødes med andet end naturlig gødning i meget begrænsede mængder. Men da huset ikke er certificeret officielt, må vi nøjes med at skrive økologisk i citationstegn...