Varenummer 1059960915

2015 Piemonte Bianco

Ikke på lager.
DKK 100,00

Hvordan bedømmer man, hvilke producenter der ligger øverst i pyramiden? Vinbonden skal først og fremmest lave vine, hvor kvaliteten er konsistent år efter år. Det må gælde alle vine i porteføljen. G.D Vajra er blevet anerkendt for netop dette. Det er ikke kun deres Baroli (flertal for Barolo), som er fantastiske, der bliver lagt lige meget arbejde i alle husets vine.

G.D. Vajras vine kan bedst genkendes på den lidt kølige og elegante stil, hvilket skyldes, at en stor del af markerne er beliggende i 400 meters højde omkring landsbyen Vergne i Barolo.
G.D. Vajra blev grundlagt i 1972 og er opkaldt efter Giuseppe Domenico, den nuværende ejers, Aldo Vajras, far.
Aldo har, siden sin overtagelse af den daglige ledelse på vingården, gradvist øget arealet af vinmarker, så der i dag er beplantet 40 hektarer, hvoraf de 10 er tilplantet med Nebbiolo, beliggende på vinmarker såsom Bricco delle Viole, Fossati, La Volta og Coste di Vergne.

Udover Nebbiolo dyrkes Vajra en række andre spændende druer, som indgår i de andre vine i sortimentet. Heriblandt internationale druesorter samt klassiske, men også ukendte druer der har en lang historie i Piemonte. Aldo Vajra har stor respekt for den gamle vitikultur. Han er eventyrlysten og har en forkærlighed for at eksperimentere med forskellige druesorter. Det giver en bred vifte af interessante vine.

Montesrustico er en lille smuk og ydmyg ejendom, der ligger i byen, Farigliano.
Piemonte er de seneste år blevet et populært turistmål, også for vin-turister. Vil man have et mere autentisk Piemonte, er byen et besøg værd, da den ligger alsidiges fra de mest populære vinbyer i Piemonte.
Vajra laver en hvidvin og en rødvin fra denne ejendom på egnens lokale druesorter. Der er tale om ægte landvine!

Arneis er en klassisk, men lidt ukendt, druesort, der kan spores mange år tilbage til Roero i Norditalien. Den forsvandt næsten i 1970, men vandt dog popularitet små 10 år senere. Hvidvine lavet på Arneis er blevet markant bedre de seneste år i Piemonte. Nye teknikker og produktionsapparater har gjort vinene mere aromatiske og friske