Varenummer 1794220915

2015 Von Unserm Rheingau Pinot Noir, Qualitätswein

På lager » Levering 1-3 hverdage
DKK 200,00

Firmaet Balthasar Ress blev grundlagt i 1870 ved byen Hattenheim. Oprindeligt startede det som et hotel med tilhørende vinmark, men gennem flere generationer har firmaet videreudviklet og specialiseret sig, så det i dag er et af de førende vinhuse i Rheingau. Firmaet ledes af 4. generation ved Stefan Ress. Sønnen Christian Ress er nu gået i ”cheflære”, så han på længere sigt kan overtage firmaet.

Weingut Balthasar Ress ejer ca. 34 hektar vinmarker, hvoraf ca. 90% er fordelt på de bedste marker omkring byerne Hattenheim og Rüdesheim. Husets samlede vinproduktion udgør knap 25.000 kasser fordelt på forskellige kvaliteter.

Schloß Reichartshausen, som man overtog i 1978, har nogle af de bedste marker og hører til blandt husets stoltheder. Vinene herfra er naturligvis også i den typiske Balthasar Ress-stil, men de er særligt kendte for at være meget - næsten overvældende - overdådige med stor elegance.

Balthasar Ress er medlem af Charta-sammenslutningen i Rheingau, – en eksklusiv forsamling af de dygtigste og mest prestigefyldte vinhuse, der har valgt at stå sammen for at vise vejen, når man vil kombinere/udnytte vinens kvaliteter til gastronomi. Ligeledes er Balthasar Ress medlem af VDP (Verband Deutscher Prädikats Weingüter), som tæller de ca. 200 bedste tyske vinhuse
Balthasar Ress har brugt betegnelsen Von Unserem siden 1870. Betegnelsen dækker idag ligesom dengang over nogle af husets bedste aftapninger. Man henter udelukkende druerne til denne aftapning fra husets egne marker. Her er man istand til at kontrollere alle skridt i vindyrkningen lige fra at knoppernes  frembrud om foråret til høsten om efteråret.  Druerne til Von Unserem Spätburgunder høstets først, når mosten fra druerne har opnået et sukkerindhold svarende til 74 Ochle.
Vinene er da også imponerende når den i glasset viser sig med sin lette krystalklare farve og sin lette friske, frugtrige duft. Et godt eksempel på, at der også laves flotte rødvine i Tyskland.