Varenummer 1042820917

2017 Chassagne-Montrachet, Premier Cru, Grandes Ruchottes

Ikke på lager.
DKK 1.200,00

Huset, der ligger i Chassagne-Montrachet, hører absolut blandt de mindre ejendomme i Bourgogne. De kun 9 ha vinmarker, man har til rådighed, giver en årlig produktion på 50.000 flasker.

Ejendommen ledes i dag af Alex Moreau, fjerde generation i familiefirmaet og vinuddannet i både Australien og New Zealand. Alex Moreau lægger stor vægt på, at jorden og omgivelserne taler deres eget sprog i vinene, så han prøver så vidt muligt at dæmpe brugen af nye fade. Dette medfører, at cirka 30% af gæringen foregår på ståltanke ved en temperatur lige under 20 grader. Den lave temperatur er med til at forlænge gæringen, hvilket trækker flere naturlige aromaer ud af druerne, som således ikke dæmpes eller ligefrem overdøves af for voldsom anvendelse af egetræsfad.

Selv om der laves lidt mere rødvin end hvidvin i kommunen, er det de hvide vine, der vækker størst opmærksomhed. Vinstokkene skal søge dybere med sine rødder end i Puligny-Montrachet for at nå ned til grundvandet, men dette giver til gengæld større koncentration i vinene. Vinene er som regel blødere og mindre forfinede med en mere rustik, mineralsk stil end vinene fra Puligny-Montrachet.

Grandes Ruchottes, der blev tilplantet i 1939, er en næsten mikroskopisk vinmark beliggende øverst oppe på en skråning.
Vinstokkenes høje alder er medvirkende til det naturligt lave udbytte på omkring 25 hl pr ha.
De øverste 30 cm af jordbunden er ler, som ligger ovenpå massiv kalksten. Netop kalkstenen giver vinen den mineralske karakter og store kompleksitet, som den er så kendt og elsket for.