Varenummer 1726510917

2017 Viranel Tradition Rose, 3/4 ltr. Chateau Viranel, AOP

Ikke på lager.
DKK 120,00

Chateau Viranel hører uden diskussion til iblandt de bedste vinbønder i den lille appellation Saint-Chinian, der ligger i det sydfranske Languedoc. Viranel er et mindre familieejet domaine, som har lavet fortryllende vine i mere end fem århundrede. I dag drives det af de to entusiastiske og engagerede brødre, Nicolas og Arnaud. De er husets nye generation og laver vine, der har masser af levende og frisk frugt med en karakter, der er ligeså energisk som dem selv.

Brødrene råder over 40 hektarer ganske favorable vinmarker, der vender mod syd og derfor nyder godt med masser af den varme Languedoc-sol.  Somrene er varme og lange, og de milde vintre sørger for, at det ikke er noget problem for druerne at opnå fuld modenhed. Området har dog her to fordele, der sørger for en længere og stabil modning af frugten. For det første tempereres klimaet af kølige vinde, der kommer fra Cévennes-bjergene i nord. Den anden fordel er, at der er stor forskel på temperaturerne mellem nat og dag. De kølige nætter bevarer de frugtige og livlige aromaer samt den friske syre i druerne. Det tillader Nicolas og Arnaud at høste perfekte modne druer. Resultatet er imponerende rosévine i verdensklasse, der er særdeles aromatiske, delikate og balancerede. Druerne, som dyrkes, er de klassiske for området; Syrah, Grenache, Cinsault, Mourvèdre og lidt Cabernet Sauvignon. Alt arbejde i vinmarken foretages efter bæredygtige principper, og brødrene bruger ingen form kunstgødning. Det omhyggelige arbejde i vinmarken giver en sund jordbund og dermed sunde druer. Desuden arbejdes her med lave udbytter, der giver utrolig fin kompleksitet og dybde i vinene.

”Tradition” er lavet på 40% Syrah, 40% Grenache og 20% Cinsault. Druerne håndplukkes fra gamle vinstokke, der er mellem 30 og 60 år gamle. Dette, kombineret med de lave udbytter, giver en flot, dyb og kompleks frugt. De første to druer er lavet på Saignée-metoden, hvor en del af mosten fjernes fra skallerne, og den resterende most bliver brugt til rødvin. Cinsault-druerne, derimod, bliver direkte presset. Ved denne metode får mosten en meget kort skindkontakt, som giver en lettere pink farvet most. Kombinationen af disse to metoder giver en delikat, fyldig og meget velbalanceret rosé.