Varenummer 16971509

Lambrusco Reggiano Rosato Sweet

På lager » Levering 1-3 hverdage
DKK 75,00

Lambrusco er helt klassisk italiensk. Liflig, forfriskende og charmerende – og perfekt til sommerens lange, lyse aftener. Den mousserende vin har hjemme i Emilia-Romagna, som samtidig er én af de rigeste regioner i Europa - målt på fødevarer og vin i verdensklasse. Her har mennesker kendt til lambruscodruen siden antikken, hvor den voksede vildt i skovkanten og blev sat i produktion af romerne. Faktisk er lambruscodruen én af de ældste kendte druer, og det er samtidig druen, der har givet sit navn til vinen.
Lambruscoen har dog haft et plettet ry indtil for nylig, og mange har haft uheldige oplevelser med billig, masseproduceret Lambrusco til familiefester i 80’erne med smalle læderslips og langt nakkehår. Men faktisk har den været elsket i århundreder og blev drukket helt tilbage i Pave Sixtus d. 5’s tid, hvor den var en favorit i Vatikanstaten.  
Medici Ermete har produceret Lambrusco og andre vine i over 100 år. Her er 75 hektarer vinmarker i et af de fineste vinområder i Emilia-Romagna. I dag er det den fjerde generation af Medicifamilien, der driver vinhuset, og nu som dengang er det kongstanken bedst muligt at bruge vinmarkernes særlige terroir til den enkelte vin. Det gør sig også gældende for Lambruscoen, som ikke har noget til fælles med 80’ernes skrækeksempler.
En del af baggrunden for familiens succes handler om en meget nøje udvælgelse af druer. Faktisk er den så streng, at udbyttet er 30-40% lavere end hvad det kunne have været ift. gældende lovkrav. Til gengæld garanterer det så et virkelig højt kvalitetsniveau. Der er altså ingen grund til at holde sig tilbage. Tag bare Lambruscoen til dig - igen.