Varenummer 12961109

Muscat de Beaumes de Venise

På lager » Levering 1-3 hverdage
DKK 210,00

Rhône er Frankrigs «Best Buy« vinområde nr. 1. Områdets meget seriøse vinproducenter har ikke gennemført de samme høje prisstigninger som deres kolleger i Bourgogne og Bordeaux. Samtidig har Rhône et stabilt klima, der mere end sjældent giver problemer med udvandede vine p.g.a. regn under høsten.

Delas Frères, grundlagt i 1835, blev i 1977 overtaget af det anerkendte Champagnehus, Champagne Deutz. Med en god kapitalindsprøjtning har vinhuset i løbet af en årrække bl.a. fornyet al vinifikationsudstyret, så huset i dag fremstår som et af de mest moderne vinerier i Rhônedalen. Endvidere er husets kapacitet udvidet for at kunne imødekomme den stadigt stigende efterspørgsel, hvilket også har bevirket, at på trods af husets mange besiddelser af vinmarker i nogle af Rhônedalens mest berømte kommuner, opkøber man nu også en vis mængde druer fra de mest kvalitetsbevidste vinavlere i området.

I dag regnes huset blandt Rhônes top 10 producenter,- ikke mindst på grund af firmaets superdygtige winemaker, Jacques Grange, der om nogen har fået skrevet vinhuset ind i stjernernes vinbog!

Når man kommer ad hovedvejen og passerer bjerglandsbyen Beaumes-de-Venise, mødes man af et fortryllende syn. Husene ligger klæbet op ad bjergsiden, og man kan undre sig over, at der overhovedet er nogen, der har valgt at bosætte sig der. Ikke desto mindre er dette tilfældet, og vover man turen derop, vil man ofte blive mødt af en dristig lastbilchaffør, som har været oppe at hente vin ved byens kooperativ. Kooperativet laver da også ganske udmærkede vine, men ønsker man virkelig at udforske områdets populære dessertvine, skal man gå efter de navngivne, små producenter. Delas Frères må - på trods af firmaets størrelse - betragtes som en af byens små producenter med sin årlige produktion på 30.000 flasker. Druerne bliver høstet på marken La Pastourelle, som har en jordbund af kalksten og ler. Dette giver sammen med Middelhavsklimaet og bjergenes beskyttelse mod mistralen de perfekte forhold for Muscatdruen.