Varenummer 1060790915

2015 La Fanfarria Tinto

Ikke på lager.
DKK 120,00

Manden bag Dominio del Urogallo hedder Nicolas Marcos. Han er en ildsjæl og en selvstændig tænker med en stilart, som udtrykker en lige så sjælden karakter som hans egen!

Nicolas kommer fra en familie, der har lavet vin i fire generationer i det varme og berømte vindistrikt Toro. Han er en intens personlighed og en pioner, der determineret forfølger sin drøm om at lave vin med sit helt eget udtryk. Derfor forlod Nicolas uden tøven de trygge rammer i Toro til fordel for det fuldstændig ukendte Asturien. Vi befinder os i det nordvestlige Spanien med Castilla Y Leon mod syd. Området er mest kendt for produktionen af cider, men der har været dyrket vin i regionen i mere end 1000 år. Her, i Cangas del Narcea, så han et enormt potentiale i det uudtrykte terroir.

Druesorterne, som dyrkes er ganske unikke for området og tæller ukendte juveler som Carrasquin, Albarin Blanco, Verdejo Tinto og Mencia. Ud over disse findes her druesorter, som man end ikke kan typebestemme eller finde slægtskaber til trods videnskabelige studier. Så det er altså ikke de gængse spanske druer, vi så ofte møder, du finder i denne region.
Nogle af de ældste vinstokke hos Dominio del Urogallo er over 120 år gamle. Kombineret med et helt specielt terroir, hvor druerne dyrkes på stejle skråninger i et køligt klima, gør området helt unikt. Det tillader Nicolas at lave vine med stor personlighed, masser af elegance og i nærmest uhørt flot balance.

Vinene laves i faciliteter på størrelse med et haveskur. Det lyder primitivt, og man får straks tanken: Hvordan fremtryller han disse vine her? Nicolas arbejder efter biodynamiske principper og med så lidt indblanding i marken og kælderen som muligt. Der er intet, der skal overskygge renheden i frugten. Nicolas mener, at vinene laves i marken, og at han blot giver druerne en hjælpende hånd. Han har altså ikke brug for al det store hightech udstyr til at manipulere druerne med!

Vinen er produceret på Mencia-druen, som i stigende grad har fået berømmelse grundet sin delikate og charmerende frugt i en del af verden, hvor de fleste vine er tunge og bombastiske. Den anden druesort er Albarin Tinto, som giver vine, der er dybe i farven med intense frugtige aromaer. Druerne håndplukkes fra ejendommens udvalgte parceller placeret på stejle skråninger.